Zimske pnevmatike

Najbolj varne zimske pnevmatike

Katere zimske gume so se izkazale za najbolj varne v zimskih razmerah.

Ko kupujete pnevmatike, ste verjetno že slišali izraze “celoletne”, “zimske” in “letne”. Vendar ne skrbite, to niso le deskriptorji, ki jih je naključno izbrala proizvajalčeva marketinška ekipa. Pnevmatike se proizvajajo v vseh oblikah in velikostih ter so namensko izdelane za posebne pogoje. Zimske pnevmatike so posebej zasnovane da se lahko kosajo z mrazom, snegom in ledom. In v tem so boljše kot katera koli druga vrsta pnevmatik, zato je za maksimalno varnost pozimi potrebno kupiti zimske pnevmatike.

Zimske pnevmatike so izdelane iz mehkejših in bolj upogljivih zmesi (konstrukcijski material zimske pnevmatike, je predvsem guma), imajo bolj agresivne vzorce tekalne površine in prilagojen dizajn bočnic, kar vse optimizira oprijem v snegu in ledu. Zaradi bolj mehkega materiala se zimske pnevmatike same “očistijo,” kar pomeni, da se med vožnjo v profilu gume ne nabira sneg. Ker so zimske gume izdelane iz mehkejše gume so tudi bolj dovzetne za vročino, saj se na vročem asfaltu lahko začnejo sprijemati vlakna gume, kar gumo naredi bolj trdo in negativno vpliva na zmožnost gume, da pozimi očisti sneg iz profila saj ni več dovolj prožna.

Imeti prave pnevmatike za svoje vozilo je, kot da bi poskrbeli za pravo obutev za vašo naslednjo avanturo. Tudi na Triglav se ne bi odpravili obuti v par natikačev za na plažo. Princip pri gumah je enak. Pnevmatike so kontakt vašega vozila s površino, ki ohranja vaše vozilo na cesti.

Tako kot veliko drugih avtomobilskih dobrin je tudi izbira zimskih pnevmatik obsežna in kot vedno dobite kar plačate. Vendar smo za vas naredili domačo nalogo in vam predstavili nekaj najboljših zimskih pnevmatik, ki so trenutno na trgu.

 

Bridgestone Blizzak WS90 zimske pnevmatike

Na našem seznamu najboljših vsestranskih zimskih pnevmatik za letošnje leto je priljubljeno ime, Bridgestonova legendarna Blizzak. WS90 je najnovejša različica za skoraj vse aplikacije. Na trgu je več različnih vrst zimskih gum Blizzak, vsaka vrsta je zasnovane za določena vozila – na primer, Blizzak DM-V2 je posebej za SUV-je, kombinirana vozila in terenska vozila s štirikolesnim pogonom. Blizzak WS90 s svojo patentirano tehnologijo NanoPro MultiCell prekaša vse druge zimske pnevmatike na trgu. Odlikuje jo posebno cik-cakasto “3D” zasnova tekalna površina, ki pnevmatiki nudi boljše zmogljivosti od drugih zimskih pnevmatik, hkrati pa se odlično odreže tudi v milejšem vremenu in dežju. Z nakupom zimske pnevmatike Blizzak WS90 ne morete zgrešiti.

 

 

Michelin X-Ice Snow

Ni presenetljivo, da se Michelin X-Ice Snow ujema z drugimi veljaki zimskih pnevmatik, kot naprimer Bridgestone Blizzak. Obe podjetji sta znani po izdelavi prvovrstnih pnevmatik za osebna vozila na trgu. X-Ice Snow zimska guma je zasnovana za uporabo na skoraj vseh vrstah osebnih vozil, pa naj bo to večje osebno vozilo, crossover, SUV ali celo električno vozilo. Pnevmatika X-Ice Snow je narejena z Michelinove edinstvene zmesji, zasnovana posebej za resne znežne zamete in led. Poleg tega neprekinjena oblika “V” vzorca tekalne površine gumo še dodatno krepi in omogoča, da se kanali razširijo pod težo vozila kar pomeni boljši oprijem in pospešeno čiščenje snega iz profila.

 

 

Nokian Hakkapeliitta R5

Če vas skrbi oprijem v ekstremnih snežnih razmerah in poledici, ni nobene zimske gume, ki lahko premaga Nokian Hakkapeliitta R5. Nokian je Finski proizvajalec zimskih pnevmatik, kjer večino leta vladajo zelo težke zime. Zato so si ustvarili velik ugled kot proizvajalci najbolj zmogljivih zimskih gum. Zmogljivost njegove pete generacije Hakkepeliita v snegu in ledu je neprimerljiva. Tako kot Blizzak se tudi Nokian ponaša z lastno inovativno zmesjo gume, izdelano v podjetju, ki uporablja prilagojeno konstrukcijo tekalne površine, ki so jo poimenovali “Arctic Grip Crystals”. Gre za žično mrežo z biseri, ki je integrirana v tekalno površino pnevmatike in tako deluje kot zelo mini čepki in zagotavljajo veliko boljši oprijem. Stranice so prav tako ojačane s posebej oblikovanim pasom, ki ni tako trden in tog kot run-flat, vendar je prav tako odporen na predrtje. Gre za izjemno zmogljivo zimsko pnevmatiko, ki pa je po vsej verjetnosti v Sloveniji ne boste potrebovali.

 

 

Pirelli P Zero Winter

Če ste lastnik športnega avtomobila kot je Porsche 911 ali Audi R8 in si želite svojega jeklenega konjiča obuti v najboljše zmogljive zimske pnevmatike potem je za vas na idealna zimska guma italjanskega proizvajalca Pirelli P Zero Winter. Gre za zimsko pnevmatiko prilagojeno za športne avtomobile in primerne tudi za večje avtocestne hitrosti. Gre za eno redkejših zimskih pnevmatik, ki je primerna za športna vozila in športno vožnjo.

Preberite tudi kako izbrati varne letne pnevmatike, da bo vaše vozilo v popolni pripravljenosti tudi poleti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button