Pnvematike

Kako podaljšati življenjsko dobo vaših pnevmatik

Nekaj preprostih nasvetov za večjo kilometrino

Ko gre za vzdrževanje avtomobila, so pnevmatike pogosto spregledane. Vendar lahko pravilno napolnjene, rotirane in vzdrževane pnevmatike močno vplivajo na število prevoženih kilometrov. Naslednji nasveti vam bodo pomagali podaljšati življenjsko dobo vaših pnevmatik in povečati njihovo število prevoženih kilometrov.

Najprej in predvsem je pomembno, da redno preverjate zračni tlak v pnevmatikah. Priporočen zračni tlak lahko najdete na bočnici pnevmatike ali v priročniku za uporabo. Prav tako je pomembno, da preverite tlak, ko so pnevmatike hladne, saj se tlak poveča, ko se pnevmatike segrejejo. Najbolje je, da preverite tlak približno vsak mesec in ustrezno napolnite pnevmatike.

Prav tako je pomembno, da pnevmatike redno menjate. Priporočeni interval za menjavo pnevmatik je običajno vsakih 5000 do 8000 milj. To pomaga zagotoviti, da se vse štiri pnevmatike enakomerno obrabijo, kar vam bo pomagalo, da boste iz njih izkoristili kar največ kilometrov. Poleg tega je pomembno preveriti globino profila vaših pnevmatik. Zakonsko določena najmanjša globina profila je 1/16 palca, vendar je za največjo kilometrino najbolje zamenjati pnevmatike, ko globina profila doseže 2/32 palca.

Nazadnje je pomembno zagotoviti, da so vaše pnevmatike pravilno poravnane. Neusklajenost lahko povzroči neenakomerno obrabo pnevmatik, kar lahko skrajša njihovo življenjsko dobo. Če opazite, da vaš avto vleče na eno stran ali če je vaš volan izven sredine, je dobro, da poravnate pnevmatike.

Z upoštevanjem teh preprostih nasvetov lahko podaljšate življenjsko dobo svojih pnevmatik in povečate njihovo število prevoženih kilometrov. Redno preverjanje zračnega tlaka, vrtenje pnevmatik, preverjanje globine profila in preverjanje poravnave vam lahko pomagajo kar najbolje izkoristiti vaše pnevmatike.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button