Letne pnevmatike

Najbolj varne letne pnevmatike

Poskrbite, da bo vaše vozilo varno, ko se odpravljate na dopust

Medtem ko celoletne pnevmatike ohranjajo povprečno zmogljivost na suhi ali mokri cesti, bi morale biti najboljše letne pnevmatike vaša glavna prednostna naloga, če želite povečati zmogljivost svojega vozila.

Kako med številnimi izdelki različnih znanih blagovnih znamk izbrati različico, ki najbolj ustreza vašemu proračunu in potrebam?

Letne pnevmatike na preizkusu

V preteklih letih smo preizkusili več modelov in v spodnjem članku prišel do nekaterih najboljših priporočil. Pomaknite se navzdol za več podrobnosti!

Izbira dobrih letnih pnevmatik še nikoli ni bila lažja. Toda vse težko delo sem opravil namesto tebe. V več kot enoletnih izkušnjah sem preizkusil veliko različnih modelov vrhunskih letnih gum.

Različice na spodnjem seznamu so ustrezale standardom in odlično prestale moje teste.

Michelin Pilot Sport 4S

Michelin Pilot Sport 4S je ena najboljših letnih pnevmatik, kar sem jih kdaj doživel. Ta izdelek ima skoraj vse lastnosti tipičnega izdelka, ki ga potrebujejo vsi.

Odzivnost Pilot Sport 4S je odlična, zelo popolni pa so tudi občutki v vožnji, ki jih prinaša izdelek. Hitro sem neprekinjeno zavijal pri 90 km/h, ne da bi mi avto zanašalo.

Ker gre za impresiven model letne pnevmatike, je razumljivo, da je zmogljivost pnevmatik na mokri in suhi podlagi izjemna.

Na suhi cesti pri 48 stopinjah Celzija se lahko Sport 4S še vedno gladko premika. Tudi ustavljanje avtomobila in pospeševanje do 100 km/h traja manj kot 10 sekund.

Tudi premikanje po mokrih območjih s stoječo vodo ne more povzročiti veliko težav za Pilot Sport 4S. Lahko zavijem tudi, ko tekočina prekrije do eno ali tri pnevmatike. Večkrat sem poskusil tudi z zaviranjem, pa je zavorna pot merila le okoli 15m.

Slaba stran je, da je gumijasti material pnevmatike precej vzdržljiv, a zelo občutljiv na nizke temperature. Ko sem pustil pnevmatiko na prostem, sem ugotovil, da je 10 stopinj Celzija najnižja temperatura, ki jo ta izdelek lahko prenese.

Continental ExtremeContact Sport

Proizvajalec je v to različico vgradil veliko funkcij za stabilen nadzor in visoko zmogljivost. Zato sem ugotovil, da je občutek zaviranja ExtremeContact Sport vedno na visoki ravni. Tako glede zdrsa kot odzivnega časa so vsi v mejah dovoljenega za varno gibanje.

Na suhi podlagi je ta model pnevmatike pokazal relativno dobro vodljivost. Toda tudi pri delu na mokrem pločniku izdelek še vedno zagotavlja prepričljivo zmogljivost.

Med testom se je spredaj vozeči avto ponesrečil in v močnem dežju sem bil prisiljen zavirati pri 80 km/h. Ko je zavora končana, avto začne drseti, vendar je drsna razdalja le približno 15 m. Na srečo je bilo dovolj malo prostora, da sem se izognil nevarnosti.

ExtremeContact Sport nam zagotavlja tudi odlično vodljivost pri visokih hitrostih. Ta izdelek sem poskušal peljati na avtocesto in potovati z največjo hitrostjo 120 km/h. Posledično je pnevmatika še vedno zelo dobra za vožnjo.

Kontinentalni modeli imajo pogosto skupno pomanjkljivost glede temperaturne občutljivosti. Izpostavljenost visokim ali nizkim temperaturam povzroči deformacijo in izgubo trdnosti. Če ne želite hitro zamenjati novega, ga skrbno shranite pri optimalnih temperaturnih in vlažnih pogojih.

Michelin Pilot Super Sport

Površina Michelin Pilot Super Sport je opremljena s kakovostnimi oprijemi in je zelo odporna na udarce. Zato vam ne bo treba skrbeti za vzdržljivost, če izberete ta izdelek.

Visokokakovostni konstrukcijski materiali Michelin zagotavljajo Pilot Super Sport odličen oprijem. Zaradi odličnega oprijema je njegova zavorna pot izjemno kratka. Dejansko je pri 112 km/h izdelek zdrsnil le kakih 11m, kar me je hitro prepričalo.

Poleg tega je pomembna prednost tudi njegova pospeševalna moč. Potreboval sem le približno 5 sekund, da je moj avto dosegel 80 km/h z Michelin Pilot Super Sport.

Čeprav je opremljen z visokim oprijemom na suhem, proizvajalec tej različici ne pozabi dodati popolnih nadzornih funkcij.

Pri 80 km/h sem poskušal nenehno zavijati v majhni uličici. Po približno 3 minutah sem lahko odpeljal avto in nisem imel nobene škode.

Zanašanje kolesa je na razumni ravni, ko sledi pnevmatik, ki jih opazujem, niso preveč oddaljene.

Ta izdelek bo prava izbira le, če prenesete nadležen hrup, ki ga povzroča na avtocesti. V primerjavi s številnimi drugimi letnimi gumami je ta pnevmatika veliko bolj glasna.

Continental SportContact 7

Continental SportContact 7 je najprimernejša izbira, če ste ljubitelj hitrosti in se vedno želite hitro premikati po vseh cestah.

Nekaj ​​izdelkov v tem razredu lahko doseže popoln oprijem, kot je SportContact 7.

Ne samo to, tudi pnevmatika nam daje enako povratno silo na številnih površinah. Ta pnevmatika Continental mi omogoča pospešek do 100 km/h v več kot 6 sekundah na suhi in vroči cesti.

Nasprotno pa pnevmatika potrebuje 10 sekund, da doseže to oznako hitrosti na mokri cesti. Ne glede na to, ali gre za 6 ali 10 sekund, je ta številka še vedno razmeroma majhna v primerjavi z drugimi konkurenti.

Poleg impresivnega oprijema je enako visok oprijem. Tudi če pustim, da avto odnese, traja manj kot 5 sekund, da se vozilo ustavi.

Tudi testi s hitro vožnjo po mokrih cestah so dali povsem zadovoljive rezultate. Pri 90 km/h vozilo zdrsne le približno 10 m, kar mi daje večjo samozavest na dolge razdalje.

Continental SportContact 7 si z vsemi naštetimi prednostmi zasluži višjo ceno. Toda proizvajalec se je vseeno odločil, da bo ostal zelo razumen, da bo bolj dostopen uporabnikom.

Slaba stran je, da ima ta različica pnevmatik kar nekaj možnosti velikosti. Zato nekaterih manj priljubljenih modelov morda ne bo mogoče uporabljati s SportContact 7.

Preberite tudi kako izbrati najbolj varne zimske pnevmatike, da bo vaše vozilo popolno opremljeno tudi v zimskem času.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button